VIETNAM

Vietnam is een land met een zeer verfijnde keuken. In Vietnam is koken een vorm van kunst. De keuken bestaat al eeuwenlang en is een samensmelting van verschillende culturen en invloeden. Het is enerzijds heel authentiek, maar heeft door de jaren heen heel subtiel diverse invloeden van buitenaf opgenomen in haar keuken. In de Vietnamese keuken wordt veel met verse groente, vis en kruiden gewerkt. De Franse bezetting heeft ook invloed gehad op de keuken. Delicatessen als krab, kreeft en garnalen zijn erg populair in Vietnam. Zelfs stokbrood is onderdeel geworden van de Vietnamese keuken.
 

DA LAT

De bergstad Da Lat, gelegen in Zuid-Vietnam, is de geboortestad van Bao.
Da Lat kent een koel klimaat ten opzichte van de rest van Vietnam, waardoor het land goed vruchtbaar is voor landbouw. Da Lat staat bekend om haar bloemen, groente, fruit, verse kruiden, koffie- en theeplantages en zelfs wijn.

Vanwege het wat koelere klimaat, eten ze in Da Lat graag warme gerechten. Gerechten als Banh Xeo (krokante pannenkoeken), Bo Kho (stoofschotel) en diverse maaltijdsoepen zijn hier populair. Ook de Ca phé (Vietnamese koffie) is erg geliefd in Da Lat.
 

GEZOND EN BEWUST

Licht en vers zijn de kenmerken van de Vietnamese keuken. Het is bijna een cultureel erfgoed, recepten worden generatie op generatie doorgegeven. Een aantal beroemde gerechten kennen een lange historie en belichamen de ziel van Vietnam. De Vietnamese keuken kent ook vele vegetarische gerechten, vanwege het boeddhisme dat daar leeft. Deze kenmerken sluiten goed aan bij de wensen van de hedendaagse bewuste consument

 

Neem contact met ons op

Name *
Name